Rubriky
Domácí Mládež Turnaje

Putovní pohár začal (ne)slavně

DDM Boskovice poprvé přivítalo návštěvníky mládežnického turnaje „O putovní pohár DDM“. Říjnový „třetí čtvrtek“ přilákal 17 hráčů a hráček z Boskovic, Jevíčka i Kunštátu. Jednoznačným vítězem se stal domácí Filip Dvořáček, který bude při neúčasti Lukáše Osoucha těžko hledat konkurenta. Turnaj se současně hrál jako přebor ZŠ Boskovice v rámci základního kola přeboru škol.

Snaha byla…

Účast 17 šachistů byla milým překvapením. Kromě tradičních návštěvníků z Jevíčka a Kunštátu a hráčů Makkabi Boskovice, se přidali i nový členové šachového kroužku. Bohužel chyběl obhájce loňského vítězství, držitel putovního poháru, Lukáš Osouch.

Zklamáním se stala účast na „přeboru ZŠ Boskovice“, kde startovali pouze čtyři (!) hráči. Navíc většinou ti, kteří navštěvují šachový kroužek, nebo jsou přímo členy klubu…

…ale občas něco nevyjde

První dvě kola proběhla hladce. Ve třetím však losovací program vyhlásil generální stávku a nejen, že několika hráčům odebral body, navíc hlásil i nepravdivé údaje o pořadí na startovní listině! Snaha chyby opravit, postupně nahradila myšlenka nalosovat celý turnaj znova. Vše marně. Ve snaze problémy vyřešit co možná nejlépe a nejrychleji jsme se od správného řešení spíše vzdalovali a neuvědomili si několik logických skutečností. Osvícení přišlo až „v klidu“ po turnaji. Podstatné je, že jsme chybu objevili a víme, jak se jí příště vyhnout!

Závěr turnaje proběhl dost improvizovaně – počet kol byl zmenšen na čtyři, čas zkrácen na 10 minut a losovalo se ručně. Konečné pořadí ukazuje tabulka (v závorce uváděno pomocné hodnocení). Marie Chladilová a Miloš Kromp odehráli pouze první dvě kola.

Poř.JménoOddílRat.Body
1.Filip DvořáčekMakkabi BoskoviceIII.VT4,0
2.Martin KrálŠK KunštátV.VT3,5 (5,5)
3,Vojtěch PavlůŠK KunštátV.VT3,5 (4,0)
4.Mikuláš ŽédekDDM BoskoviceV.VT3,0 (4,0)
5.Michal VašíčekŠK JevíčkoV.VT3,0 (3,0)
6.Marie NevyhoštěnáMakkabi BoskoviceV.VT3,0 (2,0)
7.Richard HanuškaDDM BoskoviceV.VT2,5
8.Jakub Grenar V.VT2,0 (4,5)
9.Petr KozelekŠK JevíčkoV.VT2,0 (4,0)
10.Vít LíkařŠK KunštátV.VT1,0 (6,0; 11,0)
11.Václav Nevyhoštěný Makkabi BoskoviceIV.VT1,0 (6,0; 10,5)
12.Marie Chladilová DDM BoskoviceV.VT1,0/2 (5,0)
13.Jiří Koplík  V.VT1,0 (4,0)
14.Jakub Probošt Makkabi BoskoviceV.VT1,0 (3,5)
15.-16.Martin Borýsek ŠK JevíčkoV.VT1,0 (3,0; 6,0)
 Jan Přichystal DDM BoskoviceV.VT1,0 (3,0; 6,0)
17.Miloš Kromp DDM BoskoviceV.VT0,0/2
Hodnocení?

Přední příčky podle předpokladů obsadili zkušení hráči z Boskovic a Kunštátu. Zvítězil Filip, který se stal zároveň nejlepším hráčem ZŠ Boskovice. V mladší kategorii získal první místo Mikuláš Žédek. Druhá polovina tabulky není díky nižšímu počtu kol zcela objektivní. Pro některé byl tento turnaj vůbec prvním, který kdy hráli. Zejména pro ně je to jasný důkaz kolik práce je čeká, chtějí-li pomýšlet na vyšší příčky a zároveň ukázka, že i s omezenými znalostmi si mohou dobře zahrát.

Za zmínku stojí ještě vyhlašování výsledků, kde byly (opět neplánovaně) rozdány pouze 3 diplomy. Jako by nebylo všeho dost, zbláznila se také tiskárna. Všechny (i pečlivě srovnané) papíry načítala „šikmo“, což logicky vedlo k příšernému, křivému výsledku. Po několika více či méně úspěšných opravách navíc došla barva. Takové spiknutí „živlů“ se opravdu stane jen jednou za deset let…

Příště snad vše proběhne bez komplikací a zcela podle plánu. A nezapomeňte, další turnaj se hraje až 24. listopadu!

Odkazy

[ratings]

2 reakce na „Putovní pohár začal (ne)slavně“

Ojda, já jsem se dobře pobavila, pěkně vás ta technika vypekla, jen co je pravda! Člověk by ani nevěřil, že „tohle všechno“ za jeden turnaj.

No, já bych tomu taky nevěřil… A to jsem se ještě nezmínil o „problému“ s „fleškou“ a prázdné baterii ve fotoaparátu! 🙄

Komentáře nejsou povoleny.