Rubriky
Turnaje

Leoš Ševčík vítězem bleskového OP

Překvapivým vítězem okresního přeboru v bleskové hře se stal Leoš Ševčík z Adamova. Dva největší favorité – Václav Chládek s Liborem Chloupkem – se museli spokojit s druhým, resp. třetím místem.

Lepší vrabec v hrsti…

Obliba bleskového šachu na našem okrese nezadržitelně klesá. Takřka polovinu z 23 účastníků tvořili hráči pořádajícího Sloupu. Je otázkou, zda za nízký počet účastníků může nevhodný termín (následující den se hrály mj. zápasy OP a KP I.) nebo klesající zájem hráčů.

Z vítězství se nakonec radoval Leoš Ševčík, oficiálně hráč Adamova. Ačkoli byl v turnaji čtvrtým nasazeným, nelze jeho vítězství označit jinak, než jako velké překvapení. V zápasech družstev je Leoš známý svými těžkými časovými tísněmi a právě čas bývá jeho největším nepřítelem také v bleskových partiích. Pravidelné tréninky s Jiřím Markem se asi přece jen vyplatily. Paradoxem je, že sám Jiří skončil až na šestém místě…

Druhé místo obsadil Václav Chládek, bývalý hráč Lipovce a třetí zbylo na jediného „pravého Boskováka“ v turnaji – Libora Chloupka. Z domácích se umístil nejlépe Petr Špičák na devátém místě.

Fotogalerie i výsledková listina je k dispozici na Sloupském obecním webu.