Rubriky
Turnaje

Opožděný Bouzov

Pátý ročník rapid turnaje na Bouzově přilákal 76 hráčů. Zvítězil Tomáš Cagašík, před FM Františkem Vránou a Vítem Valentou. Výprava Makkabi Boskovice, čítající 3+1 muže, předvedla solidní výkon. Nejlépe se umístil celkově 9. Jiří Marek z Prušánek, který se pomalu stává tradičním doprovodem boskovických hráčů.

Překvapivá účast

Vzhledem k termínové kolizi s turnajem družstev v Pardubicích, byla celá naše výprava čítající Milana Boháčka, Pavla Hubeného, Tomáše Marcikána a doprovod v podobě Jiřího Marka, velmi zvědavá na složení startovní listiny. Hráčů se sice na startu seřadilo méně než v předchozím ročníku (letos 76, loni 95), ovšem síla turnaje přesto výrazně vzrostla.

Mezi favority patřila čtveřice hráčů s ratingem přes 2200. První nasazený Tomáš Cagašík (2299N) roli favorita jednoznačně potvrdil. Druhé místo obsadil FM František Vrána (2265N). Třetí místo získal díky nejlepšímu pomocnému hodnocení Vít Valenta ml.

Boskovice na vzestupu

V loňském roce bylo nejlepším umístěním 27. místo Ladislava Petra. Vylepšit tento výsledek se podařilo hned trojici hráčů. Nejlépe se umístil Jiří Marek na 9. místě. Nejlepším hráčem Makkabi Boskovice se nicméně stal Milan Boháček na konečném 13. místě (oba 6 bodů). Milan předvedl fantastický start 4/4, jenže po obědové přestávce ztratil koncentraci a hrubé chyby ho stály ještě lepší výsledek. Podobně se dá charakterizovat i výkon Jiřího Marka, který se několikrát dopustil zcela zbytečných chyb v dobrých pozicích. Pavel Hubený si v konečných výsledcích (21. místo) oproti nasazení také polepšil a může být se svým výkonem docela spokojen. Jedinému Tomáši Marcikánovi se vůbec nedařilo. Obsadil až 57. místo.

Odkazy

[ratings]