Rubriky
Ligy/přebory

Bojovnost přinesla 3 body!

Desáté, předposlední, kolo KPIIA přineslo souboj Boskovic se Sloupem. V utkání dvou mužstev z klidného středu tabulky nakonec rozhodla větší odhodlanost domácího celku. Utkáním kola byl zápas vedoucí Rudice s druhou Kuřimí. Zvítězila Rudice a s předstihem se stala vítězným týmem letošního ročníku KPIIA!

Makkabi Boskovice – TJ Sloup

Boskovice brzy prohrávaly 1:3. Opět se nedařilo zadním šachovnicím. Podobně jako v zápase s Kuřimí i tentokrát byl blízko vítězství Tomáš Marcikán. Opět ale nepočítal správně a místo matového útoku pouze ztratil figuru. „Když budeš chtít něco obětovat, nezapomeň si vše důkladně a raději několikrát zkontrolovat!“ kázal mu na začátku zápasu kapitán…

Pozice na zbývajících čtyřech šachovnicích vypadaly poměrně vyrovnaně, takže hosté ze Sloupu logicky nešetřili nabídkami remízy. Boskovičtí však prokázali velkou bojovnost. Postupně dokázali své pozice vylepšovat a nakonec dokráčet k vítězství 4,5:3,5! Zvlášť zajímavou partii sehrál Dušan Dobeš s Martinem Pokladníkem. Pozice se dlouho zdála zcela remízová, Dušan ovšem jemným manévrováním dokázal neprostupnou obranu rozbít a krásně zvítězit.

Konečné výsledky vypadají z pohledu domácích Boskovic poněkud komicky. První čtyři šachovnice výhry, poté remíza a nakonec tři prohry. Poslední kolo pro Boskovice znamená souboj s Tišnovem. Rozhodovat se bude o 4. – 6. místě v konečné tabulce.

[ratings]