Rubriky
Turnaje

Krouna opět po roce

Tradiční šachový turnaj na konci roku přilákal 79 hráčů, včetně 6 členné výpravy z Boskovic. Zvítězil Jaromír Paščenko před Lukášem Karáskem a FM Jiřím Tůmou. 

Tradiční turnaj se letos poprvé odehrál v poněkud netradičním termínu. Z pevného data 30.12. se turnaj bude nově konat vždy poslední neděli v prosinci. Pro boskovickou výpravu to nebyla dobrá zpráva. Poslední prosincová neděle připadla na 29.12.2013, tedy den po turnaji ve Sloupu. Příští rok se oba turnaje dokonce kryjí a protože sloupský dostane zcela jistě přednost, byl letošní termín na delší dobu poslední možností si v Krouně zahrát. Za dva roky se bude hrát 27.12., přesně mezi turnaji v Lipovci a ve Sloupu…

Nejlepším hráčem Boskovic se stal Milan Boháček na celkovém 14. místě. Pavel Hubený obsadil 27. a Miroslav Veselý 31. místo. Výborné 33. místo obsadil Jan Havel. Nedařilo se Tomáši Marcikánovi, který obsadil až 66. místo. Díky vyhlášenému guláši a přátelské atmosféře ale nikdo neodjížděl z Krouny zklamaný.

Pěknou partii sehrál Jiří Marek s Milanem Boháčkem. Při opačných rošádách oba útočili na krále. Razantnější byl nakonec útok černého. Závěr partie ovlivnila oboustranná časová tíseň.

Odkazy

[ratings]