Rubriky
Mládež Turnaje

Olga Dvořáková – mistr ČR v šachu!

Mistrovství České republiky v šachu mládeže do 16-ti let se konalo v Koutech nad Desnou ve dnech 8.-15.3.2014. Mimořádného úspěchu dosáhla Olga Dvořáková ze Spartaku Adamov.

Adamovský šachový oddíl letos reprezentovaly dvě dívky, takže výprava Adamova se MČR zúčastnila ve složení Petra Masáková, Olga Dvořáková a trenéři Pavel Masák a Petr Bednář.

Petra Masáková tento rok přešla do vyšší věkové kategorie D14 a obsadila v konkurenci 22 hráček solidní 11. místo.

Olga-Dvorakova-MCR2014-u-partie
Olga v akci

V kategorii D10 se tohoto MČR v dlouhých partiích poprvé zúčastnila Olga Dvořáková. Celým turnajem prošla bez zaváhání a bez prohry se ziskem 8,5 bodů z devíti partií.

V konkurenci 20-ti účastnic obsadila krásné 1. místo. Získala zlatou medaili a titul mistra ČR.

Olga-Dvorakova-MCR2014-Predavani-cen
Olga přebírá zlatou medaili

Tímto výsledkem získala právo účasti na Mistrovství světa, které se letos v září bude konat v JAR a ve státním dresu bude prezentovat na této akci město Adamov a adamovský šachový oddíl.

Olga-Dvorakova-MCR2014-D10-souperky
Soupeřky Olgy v kategorii D10

ŠO TJ Spartak Adamov děkuje Olince za reprezentaci oddílu a města Adamova. Za podporu šach. oddílu děkujeme městu Adamovu, restauraci Hradní, firmám Adavak s.r.o. a AdaNet, s.r.o.

Pavel Masák, Petr Bednář.

[ratings]

1 komentář u „Olga Dvořáková – mistr ČR v šachu!“

To je něco naprosto úžasného ! V Adamově už za „starého cara“ pracovali s mládeží. Někteří současní (skvělí) hráči možná vzpomenou na pana učitele Jirku Kratochvíla a jeho žákovské družstvo. Hrál jsem r. 1978 na ZŠ simultánku. V dnešních poměrech bych asi raději vystoupil už v hradském tunelu. Samozřejmě moc gratuluji i Petru Bednářovi.
JUDr. Dušan Látal

Komentáře nejsou povoleny.