Rubriky
Ligy/přebory

Výhra přišla pozdě

Závěrečné kolo KPIIA zavedlo do Boskovic vedoucí tým soutěže – ŠK Garde Lipovec „B“. Zvláštní zápas se nesl v duchu lipovecké snahy udržet náskok na druhou Kuřim a následné oslavy postupu. 

Předem bylo jasné, že tým Lipovce nebude mít zájem o velký boj. Díky náskoku z předešlých kol si k jistotě prvního místa a postupu do vyšší soutěže mohl dovolit i prohrát, jen ne příliš vysoko. Bezprostředně po zahájení zápasu se z úst lipoveckých začaly množit nabídky remízy. Domácí nebyli proti, přestože jim kapitán připomenul, že jde o poslední zápas sezóny, který by si měli náležitě vychutnat. Ratingová převaha soupeřů, vyrovnané pozice a jistota třetího místa bez ohledu na výsledek probíhajícího zápasu, byly ovšem pro boskovické hráče silnými argumenty proč souhlasit s remízami. Déle se bojovalo jen na třech stolech. Pavel Hubený se pokoušel zdolat Romana Flašara, Milan Boháček dostal zajímavou koncovku s Pavlem Mrázem a Dušan Dobeš zarputile odmítal remízy Jána Mižáka. Jako první skončila partie Pavle Hubeného – remízou. Hosté v té chvíli propukli v nadšení. Zpráva o výhře Jiřího Jireše nad Pavlem Krupicou v souběžně probíhajícím utkání Vyškova s Kuřimí dala družstvu Lipovce jistotu postupu.

2014_03_lipoB

Tým Lipovce, vítěze KPIIA 2013/14 (Autor: Pavel Hubený)

Poslední dvě partie se již odehrávaly stranou všeobecného zájmu. Milan Boháček zapsal remízu, když ani on, ani jeho soupeř nevyužili šancí v zajímavé koncovce. Jediným, kdo pokračoval ve hře i po časové kontrole zůstal Dušan Dobeš. Ten byl také jediný z domácího týmu, který měl nad soupeřem výraznější ratingovou převahu. Snaha vyhrát nakonec slavila úspěch a domácí tým získal rozhodující bod. Výhra Boskovic nad vítězem soutěže je cenná, ale s ohledem na situaci v tabulce svůj lesk trochu ztratila. Boskovice v soutěži končí na 3. místě s 5 body ztráty na Kuřim a Lipovec, ale s 4 bodovým náskokem na čtvrté Brno. Podrobné hodnocení sezóny bude k dispozici v samostatném článku po skončení všech nižších soutěží družstev koncem března.

2014_lipoB

Poslední a jednoznačně nejdelší partie zápasu

[ratings]