Rubriky
Ligy/přebory

Okresní přebor: Jedovnice proti Boskovicím

V neděli 15.11. se konalo další kolo okresního přeboru. Tentokrát jsme zamířili k vedoucímu týmu tabulky, Jedovnicím.

Ač naše sestava nepřijela v té nejsilnější sestavě, i tak jsme byli odhodláni bojovat a domů si přivést další cenné bodíky. K našemu nebojácnému duchu se přidala i krásná múza Káťa Vlastová, která nás svým úsměvem povzbuzovala.

Úvod proběhl rychle. Potřebné dokumenty se rychle vyplnily a mohlo se přejít ke hře.

Zahájení jsme zvládli všichni úspěšně, nikdo zatím nestál nikterak špatně. Asi po hodině hry přišel první bod, když Tomáš Marcikán vyhrál nad Standou Fránkem. Dalším příjemným překvapením byl bod od našeho ostříleného šachisty Vlasty Brdy, který získal ve střední hře převahu a s klidnou rukou soupeře přehrál až do konce. Nutno podotknout, že pan Brda má zatím skvělou bilanci 2/2.

Jak čas plynul, na 5. a 6. šachovnici to vypadalo čím dál hůře, bohužel pro nás. Na 2:1 snížil Břetislav Nechvíla, který porazil Jardy Probošta. Ve střední hře získal kvalitu, kterou ke konci partie proměnil v čistou figuru a už proti tomu nebylo pomoci. Ale Jarda nemusel být až tak zklamaný, protože Kuba Probošt ho pomstil na poslední šachovnici a uhrál pro Boskovice důležitý bod, který nejspíše i rozhodl :-).

Na první a druhé šachovnici stále bojovali Filip s Mirkem, ale pozičně to vypadalo na remis na obou deskách. Zato na 5. šachovnici se děly věci. Jan Havel bojoval s Josefem Plchem. Nejspíše ve střední hře přišel Honza o dva pěšce a už to vypadalo na rychlou prohru. Soupeř však udělal hrubou chybu a Honza získal za koně věž a tím se dostal zpět do hry, nicméně ne na dlouho… Po pár tazích přišel hloupě o dámu a hra byla rozhodnuta. Stav byl 3:2.

Na 4. šachovnici Radek Walltezký získal figuru, poté co soupeř přehlédl, že s ní nemůže nikam uhnout. Vyměnil ho za piška, ale tuto fázi Radek už dobře znal a partii dotáhl na pěknou výhru. Vedli jsme 4:2 a k výhře nám chyběl už jen kousek. O ten kousek se postaral Filip Dvořáček na první desce. Krásnou výhrou zajistil vedení Boskovic 5:2. Na druhé šachovnici pořád bojoval ze všech sil Mirek Veselý. Jejich partie se mi zdála být remízová, ale soupeř se nehodlal s remízou smířit a bojoval až do konce. Bohužel pro nás, neboť jeho úsilí vyšlo a tím snížil na celkových 5:3.

Celkově musím říct, že naši borci se s tím poprali dobře a těším se s nimi na další zápasy.

Sokol Jedovnice Makkabi Boskovice B
Matuška Jan (Z) 1775 0 1 1811 Dvořáček Filip (Z, H)
Plch Josef (Z) 1876 1 0 1789 Veselý Miroslav (Z)
Fránek Stanislav (Z) 1633 0 1 1576 Marcikán Tomáš (Z)
Keprt Jaroslav (Z) 1476 0 1 1641 Walletzký Radomír
Nechvíla Břetislav (Z) 1544 1 0 1464 Probošt Jaroslav
Plch Josef (Z) 1427 1 0 1436 Havel Jan
Nezval Petr 1124 0 1 1333 Brda Vlastimil
Plchová Gabriela 1098 0 1 1248 Probošt Jakub
3 : 5

2 reakce na „Okresní přebor: Jedovnice proti Boskovicím“

Tomáši blahopřeji týmu k vítězství a díky za pěknou reportáž. Jen tak dál a jeďte na vítězství i v dalších zápasech. S úctou Pavel Hubený

Komentáře nejsou povoleny.