Rubriky
Ligy/přebory

Áčko dvě kola před koncem stále drží nesestupovou příčku

Zápas s Hustopečemi mohl výrazně napovědět, jaké jsou naše šance udržet se v soutěži. Výsledná remíza nakonec odložila rozhodnutí až do závěrečných kol. Situaci na konci tabulky zamotala i senzační výhra dosud posledních Hustopečí. 

Utkání pro nás začalo výborně. Martin Moc rychle vyhrál a také František Havel záhy získal lepší pozici, kterou postupně dovedl k celému bodu. Soupeři ovšem dokázali vývoj zápasu razantně otočit. Tomáš Marcikán nešťastně experimentoval v zahájení a přes urputnou obranu svoji partii neudržel. Stejně tak Milan Boháček, který se sice vyhnul teorii a překvapivě přešel ze zahájení přímo do rovné koncovky, ale následně ztratil koncentraci a po několika nepřesnostech musel bojovat v nepohodlné pozici. Nakonec přehlédl taktickou hrozbu a partii musel záhy vzdát.  

Začátek zápasu (autor: Pavel Hubený)

Za stavu 2:2 vypadal zápas velmi špatně. Pavel Hubený měl nepříjemnou koncovku, Roman Moc si nechal zavřít střelce do rohu šachovnice, takže musel hrát prakticky bez figury a Dušan Dobeš s Honzou Zemánkem nedokázali ze svých pozic vytěžit víc než remízu. Především Dušana Dobeše mohla dělba bodu hodně mrzet, protože pozápasové rozbory ukázaly, že měl velmi nadějnou pozici.

Pavel Hubený však zabojoval. Udržel remízu a za stavu 3.5:3.5 musel rozhodnout na páté šachovnici Roman Moc. Ten opravdu dokázal takřka nemožné, když využil oslabeného soupeřova krále k vynucení remízy opakováním tahů. 

ŠK Agrotec Hustopeče   Slavia Boskovice
Kuchynka Lukáš Z 2292 1 0 2127 Boháček Milan H Z
Markovič Ivan Z 2108 ½ ½ 2129 Dobeš Dušan Z
Fojtík Tomáš H Z 2026 ½ ½ 1806 Hubený Pavel Z
Dirgas Josef Z 2101 1 0 1737 Marcikán Tomáš Z
Urban Vlastimil Z 1928 ½ ½ 1946 Moc Roman H Z
Šedý Ctirad 1899 0 1 1826 Moc Martin H
Jurák Stanislav 1746 ½ ½ 1852 Zemánek Jan
Kočí Karel 1854 0 1 1750 Havel František
  4 4  

Boskovice jsou v tabulce na 9. místě, tedy nad sestupovým pásmem (sestupovat budou 1-3 družstva, dle vývoje ve 2. lize). Od posledního Veselí nad Moravou nás však dělí jen dva body. Kompletní výsledky v databázi a na Chess-Results