Rubriky
Ligy/přebory

„Áčko“ těsně podlehlo Lokomotivě

Tým Boskovic „A“ nastoupil do čtvrtého zápasu v Brně proti domácí Lokomotivě. Zápas začal dobře, když na poslední šachovnici porazil Vlasta Maděryč svého mladého soupeře. Bojovali vyrovnanou partii, ale soupeř moc přemýšlel a poté musel tahat rychleji, čímž přehlédl matovou kombinaci a prohrál. 

Nějakou chvíli po něm dohrál na 5. šachovnici Tomáš Marcikán. Se soupeřem vedl Tomáš vyrovnanou partii, ale ve věžové koncovce mu soupeř sebral pěšce a následně se svým dopochodoval až na předposlední řadu, kdy Tomáši nezbylo než se vzdát. Následně prohrál Vojta Ochmanský, který partii rozehrál trochu divoce. Chyba mu zablokovala pozici a od té chvíle už tahal za kratší provaz. Dále prohrál kapitán Jan Vaňhara. Rozehrál pozici pasivně a i když se bránil srdnatě, tak v partii mnoha možností správné tahy nenašel a soupeř utahoval šrouby až do vítězného závěru. Jako čtvrtý prohrál Jarda Probošt. Oba soupeři rozehráli partii aktivně, ale útočil hlavně soupeř. Náš hráč se bránil dobře a měl i slušnou protihru. Útok ubránil, ale následně se dopustil několika chyb a partii vzdal.

Ve stavu 4:1 už nám šlo jen o zápasovou remiz, ale na zbylých šachovnicích to nevypadalo, že by se to mělo stát. Sice na 1. a 2. desce vyhráli naši borci, kdy Dušan Dobeš tlačil soupeře velice dobře a dokázal si protlačit pěšce až na poslední řadu s přechodem do vyhrané koncovky. Milan Boháček si celou partii udržoval iniciativu, až soupeř v koncovce chyboval, ztratil dva pěšce a prohrál. Bohužel na poslední desce náš Radomír Walletzký dohrával remizovou věžovku. Celou partii hrál se soupeřem vyrovnaně, ale přehlédl několik svých taktických šancí a přešel postupně do remízové koncovky. Tam si ale zkomplikoval situaci, když přenechal soupeři dva své pěšce a odtud byla ještě dlouhá cesta k remíze. Nakonec to ale přece jenom zvládl a zápas tak dopadl 4,5:3.5.

Toto je už třetí těsný výsledek v řadě a to proti soupeřům z první půlky tabulky, což ukazuje, že máme velice silný mančaft, klidně i na přední místa v tabulce, ale když se nám hráči ze základu nesejdou (a v každém z odehraných zápasů nám jich hybělo hned několik), tak bohužel prohrajeme vždy.