Rubriky
Ligy/přebory

Ve 4. kole KPIIA Slavia „B“ porazila MKS Vyškov „B“

Od utkání jsme očekávali tuhý boj na všech šachovnicích, což se potvrdilo. První dohrál Radek Trmač na 3. šachovnici. Vyrovnanou jezdcovou koncovku dali za remis. 

František Kulhavý na 7. šachovnici využil chybu soupeře v jezdcové koncovce k zisku pěšce. Poté co jeho soupeř připustil výměnu jezdců byla pěšcovka již hladce vyhraná. Vladimír Hruška na 5. šachovnici ve vyrovnané věžovce přijal remis. Jan Havel vyhrál věžovou koncovku s pěšcem více. Miroslav Prudil na 8. šachovnici získal v zahájení pěšce, ale po chybném tahu se mu zhoršovala pozice až do úplně prohrané. Jirka Marek byl na 2. šachovnici blízko prohry, ale soupeř v klíčový okamžik dobral Jirkova pěšce svým pěšcem místo králem. Po vzetí králem jsme v rozboru nenašli variantu na záchranu partie.

Za stavu 3,5:2,5 získal vítězný bod Pavel Loubal na 1. šachovnici. Po výměně dam přešel do lepší koncovky kterou vyhrál přes špatného soupeřova střelce. Za již rozhodnutého stavu dohrával na 4. šachovnici Jarda Šmehlík. Ve střední hře pozbyl figuru za 2 pěšce. V průběhu další hry nejprve pěšce pozbyl aby vzápětí zase pěšce získal. Pěšci v pozici byli na jednom křídle a Jardovi se podařilo všechny soupeřovi pěšce vyměnit. Podařilo se mu rovněž vyměnit všechny své figury za soupeřovy tak že tomu zbyl jen král a jezdec. Po 85 tazích tak mohla být podepsána remis. Podařilo se nám se silným soupeře vybojovat cennou výhru 5:3 a získat 3 body do tabulky.