Rubriky
Domácí Nepřehlédněte Turnaje

Titul okresního přeborníka v blesku zamířil do Boskovic!

Pravděpodobná derniéra turnaje – „O pohár Boskovic“ proběhla v neděli 4. září v boskovickém Modrém salonku sokolovny. XIX. ročníků je řada úspěšných turnajů, celkem za účasti více než 20 velmistrů, 60 IM atd. Je však třeba se posunout dále a řadu buď ukončit, nebo přeměnit, pravděpodobně na rapid, případně Baskický šach.

Okresní přebor v bleskovém šachu Slavia Boskovice
Lukáš Slouka (vlevo) čelí domácímu Dušanu Dobešovi

Turnaj proběhl jako Okresní přebor v bleskovém šachu pro rok 2022 za účasti 17 hráčů Blanska, Jedovnice, Lipovce, Letovic a domácích. Bleskový šach je na ústupu, všichni stárneme, a proto se účast čtyř oddílů a necelé dvacítky dá brát za úspěch.

Doufám, že účastníci byli spokojeni s hrou i bohatým cenovým fondem.

Vítězové v kategoriích:

Senior: Jan Saida

Mládež: Vojtěch Ochmanský

ELO nad 1901: Milan Boháček

ELO 1701-1900: Lukáš Slouka

ELO 1501-1700: Vojtěch Ochmanský

ELO do 1500: Jakub Probošt

Celkovým vítězem a okresním přeborníkem se ziskem 13,5 bodů ze 17 partií stal Milan Boháček s bodovým náskokem. Milan měl horší rozjezd – 2,5 bodu z 5, ale dále již nepustil soupeřům ani půl bodu, gratuluji.

Na druhém a třetím místě se umístila dvojčata Mocovi – Roman 12,5 bodu a Martin 12 bodu. Čtvrtý skončil další z favoritů turnaje Lukáš Slouka se shodným ziskem 12 bodů.

S odstupem a ziskem 10 bodů se umístili na 5. až 7. místě Pavel Hubený, Dušan Dobeš a Jan Saida.

Partie v plném proudu

Další pořadí:

8. Jakub Probošt, 9. Vojtěch Ochmanský, 10. Jakub Fedra, 11. František Kulhavý, 12. Tomáš Marcikán, 13. František Krejčí, 14. Jan Havel, 15. Jaroslav Probošt, 16. Jaroslav Švancara, 17. Václav Kunc.

Děkuji všem zúčastněným za fér hru ve všech partiích, Milanovi Boháčkovi za soudcování i řízení turnaje kruhovým systémem a přeji všem úspěchy v nadcházející soutěži družstev.

Kompletní výsledky na Chess-results.

Fotoalbum na Facebooku.