Rubriky
Ligy/přebory

Áčko vstoupilo do KPIIA šťastnou remízou

Úvodní kolo nás přivedlo na půdu Kunštátu, nováčka soutěže. Papírové předpoklady hovořili poměrně jasně v náš prospěch, ale skutečnost byla zcela opačná. Remízu jsme vybojovali s vypětím všech sil.

Zápas začíná…

První dohrála Miriam na poslední šachovnici. Partie byla vyrovnaná, takže si po zásluze připsala premiérový půlbod v KPII. Dobrou pozici rychle získal Vojta na páté šachovnici. Bohužel ji záhy kazí a musí začít ze všech sil bojovat o remízu.

Lépe není ani na druhé a třetí desce. Pavel ztratil dva pěšce a Tomáš celou figuru. Nešťastně prohrál Jaroslav Probošt, kterému soupeř velmi pěkně obětoval jezdce za mohutný útok. Remízu neudržel ani Jaroslav Švancara. V koncovce nezvolil nejlepší strategii a doplatil na přílišnou pasivitu svých figur.

Všechno špatně

V polovině zápasu prohráváme 0,5:2,5. Hrajeme ještě pět partií, ale naše šance vypadají mizerně. Dvě pozice jsou připrohrané, třetí v nejlepším případě remízová. Zbývající dva stoly postupují pomaleji a drží se v rovnováze.

Pavel na druhé šachovnici přemýšlí o remíze. Chce využít nervozity soupeře, který si zjevně v lepší koncovce příliš nevěří. Stav zápasu ale podobné propočty nepřipouští. Pavel naštěstí bojuje srdnatě a špatnou koncovku otáčí ve svůj prospěch! Záhy přidává druhou výhru na naše konto Milan. Jeho protivník přehlédl kvalitu a rovnou přešel do beznadějné koncovky.

Malý zázrak se děje na třetím stole. Tomáš nakonec dokázal pozici bez figury udržet! Stav 3:3 začíná vypadat nadějně. Vojta na pětce má dobré remízové šance a Radek na čtyřce dokonce pěšce více. Objektivně asi prosadit nepůjde, ale soupeř se bude muset přesně bránit.

Šťastná remíza

Nakonec Radek vyhrál a Vojta prohrál. Celkově remíza 4:4 za kterou můžeme být velice rádi. Objektivně jsme měli prohrát nejméně na pěti stolech…