Rubriky
Ligy/přebory

Béčko vstoupilo do nové sezóny vítězně!

Utrpěná výhra. Asi jinak by se nedalo nazvat naše první vítězství v OP. Hrálo se v Lipovci a jako vždy se nám dostalo krásného přivítání. Jako první jsem dohrál, já když partie dospěla do teoretické remízy a ani jednomu z nás se nechtělo riskovat a za každou cenu rozhodnout.

Pak se začali dít věci na zadních šachovnicích, kde se našim oběma hráčům vedlo naprosto stejně. Václav Kunc přišel o dámu a postavení vypadalo na okamžité vzdání, vedle se Jaroslavovi Švancarovi nevedlo o nic lépe. Jak je šach nevyzpytatelný se ukázalo asi za minutu, kdy nejprve mladý soupeř Vaška udělal fatální hrubou chybu a partie se zásadně obrátila. To stejné u Jaroslava. Partie na vzdání a fatální hrubka soupeře naprosto otočila průběh zápasu.

Rozhodující remíza přišla na první šachovnici, kdy Jakub Probošt s Lubošem Ševčíkem přešel do remízového postavení. Na třetí šachovnici už se jenom dohrávalo na zkorigování výsledku. Při opticky mírné převaze Radka Walletzkého možná trošku předčasně soupeř vzdal. Vítězství 4:1.

JménoRtgN41RtgNJméno
Probošt Jakub V Z1495½½1663Ševčík Luboš Z
Probošt Jaroslav K Z1459½½1464Krejčí František Z
Walletzký Radomír1601101391Ševčík Jiří
Švancara Jaroslav1311101358Sládek Jaroslav
Kunc Václav0100Vyskočil Vojtěch