Rubriky
Ligy/přebory

Áčko bojovalo, ale s Tišnovem prohrálo

Tuto neděli se družstvo Boskovic vydalo do Tišnova. Jako první dohrál na první šachovnici Pavel Hubený, který se velmi rychle shodl se svým soupeřem na remíze. Pak se dlouho nic nedělo až dohrála Miriam Pospíšilová. Ve střední hře vytvořilo rovnocenné postavení, ale pak soupeř spustil útok na krále a mladá Boskovická naděje jej neubránila.

Další remízu přidal Radek Walletzký, který se soupeřem postupně vyměnil všechny figury až na jednu lehkou pro každého a ani jeden se nechtěl pustit do přetlačované ve vyrovnané koncovce. Jako čtvrtý dohrál Jarda Švancara, který se soupeřem bojoval hlavně na dámském křídle. Nespočetl si dobře variantu a přišel o pěšce. Soupeř začal tlačit přibral ještě jednoho a dotáhl to do vítězství.

Další dohraný hráč byl Vlasta Maděryč. Se soupeřem vedl vyrovnanou partii, ale doplatil na to, že jeho král byl víc nahý než jeho soupeře. Poté dohrál Pavel Jedlička. Soupeř mu postupně vysbíral tři pěšce a už to vypadalo špatně. Jenže pak mu Pavel začal dámou honit krále po šachovnici a postupně je získal zpět. Jenže to už soupeř dopochodoval s jedním pěšcem skoro až do dámy a bylo rozhodnuto.

Předposlední dohrával Jan Vaňhara, který se soupeřem vedl vyrovnanou partii a mohl pozici zablokovat tak, že by to vyrovnaně už dopadlo. Jenže nesprávně zariskoval a i když to chvíli vypadalo špatně, nakonec v pozici zůstali jen nestejnopolní střelci. Jenže soupeř to ještě zkoušel a udělal chybu, kdy kapitán si za dva pěšce vytvořil nechytatelného jiného pěšce a vyhrál.

Poslední dohrával Vojta Ochmanský, který se do soupeře vrhnul s vervou a snažil se jej tlačit a tlačit. Jenže soupeř se urputně bránil a nic mu nedal zadarmo. Postupem času spoustu materiálu povyměňovali, jenže pak Vojta přehlédnul útok na střelce a rázem měl jen dva pěšce za střelce. Situace byla hodně otevřená a mohla se vyvíjet všemi směry a tak se hráči raději dohodli na remíze. V Tišnově jsme tedy nakonec prohráli 5½ ku 2½.

JménoRtgN5,52,5RtgNJméno
Pučálka Vojtěch H Z1907½½1801Hubený Pavel Z
Hlavsa Vladimír Z1745011533Vaňhara Jan Z
Maláska Karel Z1720101519Maděryč Vlastimil
Čepeš Ladislav Z1706½½1587Walletzký Radomír
Plašil Lubomír Z1846½½1539Ochmanský Vojtěch
Bartoň Jan Z1684101311Švancara Jaroslav
Štěpánek Petr Z1595100Pospíšilová Miriam
Šilha Josef1533101539Jedlička Pavel