Rubriky
Ligy/přebory

V okresním přeboru béčko nestačilo na Sloup

V neděli jsme zavítali do Sloupu, kam jsme vyrazili s mladými nadějemi z Boskovic. Jako první dohrál Albert Janda, který při své premiéře rychle přehrál soupeře v zahájení. Po nepřesnostech soupeře došel postupným útokem až k matu.

Jako druhý dohrál Jakub Probošt. Hned v zahájení po nepřesnosti na královském křídle soupeře, získal pěšce. Přesnou hrou a hrubkou soupeře ve střední hře, získal dámu a soupeř následně vzdal. Další dohrál Vašek Kunc, který si nevedl vůbec špatně. Soupeř v zahájení obětoval střelce za dva pěšce a po výměně dam a věží se zdálo, že Vašek dojde přesnou hrou do vítězného konce. Nakonec se zalekl pronikajících dvou pěšců a zahrál nepřesně střelcem, čehož soupeř využil a už se nedalo zabránit pronikajícím pěšcům a Vašek následně vzdal.

Stav byl 1:2 a vypadalo to nadějně, jelikož Miriam Pospíšilová ve střední hře nestála vůbec špatně. Vedla o jednoho pěšce a Radek Walletzký stál vyrovnaně. Jenže Miriam zahrála pár nepřesných tahů, kterých soupeř využil a útočil na královském křídle s vazbou šachu za čistou věž, čemuž Miriam chvíli oponovala, ale po výměně figur soupeř vysbíral pěšce a bylo po hře.

Naše poslední naděje byla na nejzkušenějším Radkovi Walletzkém, který se za nerozhodného stavu snažil získat ve špatné pozici alespoň remízu. Což se mu nakonec bohužel nepovedlo, protože soupeř ho utlačil až do matu. I přes prohru můžeme být s výkonem mládí spokojeni :-).

Utkání okomentoval Jakub Probošt.

JménoRtgN32RtgNJméno
Kouřil Eduard Z1341011495Probošt Jakub V Z
Marek Jaromír1281101601Walletzký Radomír
Opustil Daniel1116100Kunc Václav
Doležal Ondřej0100Pospíšilová Miriam
Fidler Jan011046Janda Albert