Rubriky
Turnaje

Bleskově z Trnávky

Bleskový turnaj v Trnávce se stal neodmyslitelnou součástí velikonočních svátků. Organizátorům se i tentokrát podařilo přilákat množství silných hráčů, včetně poměrně početné boskovické výpravy.

Pár slov k turnaji
Stejně jako v předchozích letech i tentokrát bleskový turnaj v Trnávce spojil kvantitu (98 hráčů) i kvalitu (průměr TOP 10 – 2219). Podobně jako minulý rok se i letos hrálo švýcarským systémem na 16 kol. Změna původního „skupinového“ systému se nejspíš ukázala jako krok správným směrem.

Z vítězství se radoval FM Martin Červený, který ztratil pouze jedinou půlku za remízu s (celkově šestým) Václavem Pekařem! Druhý skončil IM Vojtěch Plát, třetí FM Marian Sabol.

Naše představení
Do Trnávky se vydala také čtyřčlenná skupina boskovických šachistů. V 98 členném startovním poli se do první poloviny výsledkové listiny probojoval pouze Pavel Hubený (33. místo). V šestnácti kolech získal 9 bodů (perfo 1924). Líto mu bylo zejména posledního kola, kde získal bod zdarma, aniž mohl se soupeřem změřit své šachové síly. Jeho protivník totiž turnaj předčasně opustil…

Šestašedesátou příčku obsadil Miroslav Veselý. První polovina turnaje mu vyšla skvěle a s bilancí 6 z 9 se držel v první dvacítce průběžného pořadí! Bohužel závěr se nepovedl. Celkem Miroslav získal 7 bodů, což není špatné, ale prostor ke zlepšení jistě je.

Turnaje se zúčastnili také dva boskovičtí nováčci – Tomáš Marcikán a Jan Havel. Prvně jmenovaný získal podobně jako Miroslav Veselý sedm bodů, což stačilo na 74. příčku. Jan Havel vybojoval 5,5 bodu a obsadil 91. místo. Přestože se oba hráči umístili dost daleko od předních míst, získali několik cenných skalpů.

Okres v kostce
Hráčů z „našeho“ okresu se v turnaji objevilo poměrně hodně, ovšem pozici nejlépe umístěného okresního hráče vybojoval náš Pavel Hubený. Čtyři příčky za ním skončil Zdeněk Hloušek (ŠK Garde Lipovec) a výborné 41. místo obsadil Ivo Sedlák (TJ Sloup). Nejsilnějším okresním hráčem, který se turnaje zúčastnil, byl Václav Chládek (2099F) z Lipovce. Tomu se však vůbec nedařilo, a ačkoli byl 18. nasazený, obsadil až 57. místo.

výsledky (Chess-Results)

[ratings]

2 reakce na „Bleskově z Trnávky“

Důležitá připomínka k poslední větě článku:
Václav Chládek nesehrál 2 poslední kola (a já jsem jej nafasoval v posledním 16.), tedy jeho umístění je zkreslené…

Já vím, ale nedostavení se k partii je prohra jako každá jiná a navíc se mu nedařilo ani v předešlých kolech. Je mi však trochu záhadou, proč nebyl z turnaje vyřazen…

Komentáře nejsou povoleny.