Rubriky
Domácí Ligy/přebory Nepřehlédněte

Béčko porazilo v okresním přeboru Lipovec!

V novém roce jsme začali úspěšně dvěma výhrami. V prvním zápase Jarda Švancara získal ze začátku snadno tři pěšce a došel si pro první výhru. Následně se ve vyrovnané pozici ve střední hře Vlastimil Maděryč dohodl se soupeřem na remíze.

Pavel Jedlička byl v zajímavé koncovce, když měl každý volné pěšce na pole proměny a lehkou figuru, až nakonec došli do remízové pozice. Následně Vojta Ochmanský přehrál soupeře ve střední hře, kdy vedl o dva pěšce a došel si pro cennou výhru.

Jako poslední dohrával Jakub Probošt, který se v remízové koncovce pěšců a věže na každé straně snažil vyhrát, avšak špatným výpočtem ztratil dva pěšce a zdálo se, že soupeř se dvěma pěšci a věží proti věži má jasně vyhráno. Nakonec se Jakubovi po přesné hře povedlo koncovku zremizovat. Tudíž jsme vůbec poprvé za sezonu vyhráli. Stav utkaní 3,5:1,5.

Knínice (Slavia Boskovice B)RtgN3,51,5RtgNŠK Garde Lipovec C
Ochmanský Vojtěch V Z1748101304Vyskočil Viktor Z
Probošt Jakub Z1508½½1440Krejčí František Z
Maděryč Vlastimil1573½½1425Kratochvíl Martin
Jedlička Pavel1545½½1339Sládek Jaroslav
Švancara Jaroslav1312100Vyskočil Vojtěch

V druhém zápase jako první dohrál Jarda Švancara, který suverénně zaútočil na soupeřova krále, soupeř tak musel obětovat dámu za věž, pak už si Jarda lehce došel pro výhru.

Jako druhý dohrál Vojta Ochmanský, který přehlédl útok soupeře. Ten získal dámu za věž a Vojta s věží a lehkou figurou proti dámě s lehkou figurou následně hru vzdal. Jakub Probošt hned v zahájení získal lehkou figuru zadarmo po soupeřově přehlédnutí, pak se vyměnila většina figur a Jakub lehce došel k výhře.

Vlastimil Maděryč ve střední hře vedl o pěšce a zdálo se, že by mohl vyhrát, ale nakonec nezahrál úplně přesně a po zahrání tahu se se soupeřem dohodl na remíze. Kdyby viděl útok na soupeřova krále s následným získáním dalšího pěšce, pak by tato partie mohla skončit ve prospěch Vlastíka. Bohužel tuto variantu neviděl.

Jako poslední dohrával Pavel Jedlička, potřebovali jsme alespoň remízu na celkovou výhru to se nakonec povedlo. Pavel Jedlička měl o pěšce více a troufnu si říct vyhranou koncovku, ale kvůli časové tísni Pavel přijal remízu. Nakonec jsme vyhráli i druhý zápas 3:2. 

ŠK Garde Lipovec CRtgN23RtgNKnínice (Slavia Boskovice B)
Vyskočil Viktor Z1304101748Ochmanský Vojtěch V Z
Krejčí František Z1440011508Probošt Jakub Z
Kratochvíl Martin1425½½1573Maděryč Vlastimil
Sládek Jaroslav1339½½1545Jedlička Pavel
Vyskočil Vojtěch0011312Švancara Jaroslav